Kariyer Fikirleri

Hobinizi Nasıl Kariyere Dönüştürürsünüz?

Kariyer fikirleri, hobileri işe dönüştürmek, hobilerinizi işinize dönüştürmek için önerileri ve fikirler.

Sevdiğin işi yap, derler ve hayatında bir gün bile çalışmamış olabilirsin, elbette çalışma dünyasında birkaç yıl bulunduktan sonra, sevdiğiniz şeyi yapmanın – ve bu işte geçiminizi sağlamanın – sadece kalbinizin sesini dinlemekten daha karmaşık olduğunu bilirsiniz.

Mevcut işinizi yada başlayacağınız yeni bir işte para kazanmak istiyorsanız elbette her zaman ki gibi bir plana ihtiyacınız var.

Not
Araştırmanızı yapın, mali durumunuz hakkında dikkatlice düşünün ve kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyin.

Hobilerinizi İşe Dönüştürün
Hobilerinizi İşe Dönüştürün

Hobinizi Mesleğe Dönüştürmenin İpuçları

İdeal olarak plan yapmak için en iyi zaman, istifa mektubunu yazmaya başlamadan çok önce olmalıdır. Yada hayatınızda ile defa bir işe girişeceksiniz ve bu iş hobiniz olacaksa detaylıca bir araştırma yapmanız gerekecektir.

1. Küçük Başlayın

Bir kariyer yapmaya çalışmadan önce hobinizle para kazanmaya başlamanız için pek çok neden var, ama en bariz olanla başlayalım: para. Başlamak için, işinizle ilgili başlangıç ​​maliyetlerinden bağımsız olarak işinizi kurup yürütmek için en az birkaç aylık harcamaları biriktirmiş olmanız gerekir.

Hala eski işinizde çalışırken işinize başlamanız, ürün veya hizmetinize gerçekten ihtiyaç olup olmadığı ve onu üretmek için ne kadar emek harcandığı konusunda size daha iyi bir fikir verecek ve bu da size ihtiyaç duyduğunuz bilgileri verecektir.

Benzer:  Hızlı Para Kazanmak ve Başarının Sırları

İki işte çalışmak yorucu ve hokkabazlık yapabilse de, hobinizi yalnızca aşk için değil, para için yaptığınızda yeni kariyerinizi seveceğinizden emin olmanın iyi bir yoludur.

2. Bağlantılar Kurun

Sosyal medya, küçük bir işletme sahibi için inanılmaz bir nimet olan, benzer düşünen insanlarla bağlantı kurmayı her zamankinden daha kolay hale getirmektedir. Kompika, LinkedIn, Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest vb. sektörünüzdeki diğer insanlarla sanal olarak tanışmanıza yardımcı olabilir.

Sadece dikkatli bir şekilde ilerlemeyi deneyin: bazı insanlar potansiyel bir rakibe iş tavsiyesi vermeye pek istekli olmayacaktır. En iyi yaklaşım, belirli sorular sormaya başlamadan önce bağlantılar kurmaktır. Şimdi yabancılara tecrübelerini size verip veremeyeceğinizi soran mesajlar yazmanın zamanı değil. Amaç, bir topluluğun parçası olmak, fikirler için yarışmak ve koşmak değil.

3. Pazar Araştırması Yapın

Yeni bulduğunuz çevrimiçi topluluklarınız ve gerçek hayattaki bağlantılarınız aracılığıyla, sunduğunuz ürün veya hizmetler için diğer işletmelerin ne kadar ücret aldığına dair kabaca bir fikir edinin. Bazen bunu, çevrimiçi pazar yerlerine bakarak görebilirsiniz.

Sektörün nasıl olduğunu ve işletmenizin buna nasıl uyacağını anlayın. Rakipleriniz neler sunuyor? Sizin işletmeniz onlarınkinin karşılamadığı hangi ihtiyaçları karşılıyor? Kendinizi rakiplerinizden nasıl farklılaştırıyorsunuz?

Benzer:  Çevrimiçi Gelir Artırmanın En Etkili 7 Yolu

4. Bir Plan Yapın

Bir iş planı, yeni bir girişime başlamanın en önemli ve en püf noktasıdır, ancak özellikle dış kaynaklardan finansman aramayı düşünüyorsanız, bu durum sizin için hazır sermayesi olanlara göre çok önemli olabilir. İşletmenizi kendi birikimlerinizle yönetmeyi planlıyor olsanız bile, bir iş planı yeni maceranız hakkındaki düşüncelerinizi düzenlemenize ve öngörülemeyen sorunları ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir.

5. Mali Durumunuzu Planlayın

İş planınızın bir parçası olarak, aylık giderlerinizi, tahmini gelirinizi ve ihtiyaç duyabileceğiniz tüm yeni ekipmanlar dahil olmak üzere toplam başlangıç ​​maliyetlerini ve meslek odaları, çevrimiçi pazaryerleri veya muhasebeciler veya vergiler gibi maliyetleri hesaplayın.

6. Duyurun

İnternet, insanların işinizi tanıtmak için en kolay ve maliyeti düşük yöntemlerin en başında gelir. Eskiden, bütçenizin önemli bir bölümünü reklamcılık ve olası satış yaratmaya ayırmanız gerekebilirdi, ancak artık en sevdiğiniz ağlarda yayınlayarak ve insanlara iş için açık olduğunuzu bildirerek işe başlayabilirsiniz.

İşletmenizi tanıtacağınız veya ürünlerinizin reklamklarını yapabileceğiniz en en iyi sosyal ağlar;

Facebook
Kompika
Twitter
Linkedin
Instagram

Not
Hâlâ günlük işinizde çalışıyorsanız, ayrılmak zorunda kalabileceğinizi unutmayın.

İşletmenizin ne yaptığına dair tek satırlık bir açıklama düşünün ve bunu dünyayla paylaşın. Ama bu açıklama ilk tanıtım için önemli bir role sahip olacağından kesinlikle kaliteli ve muhteşem bir slogan olmalı.

Benzer:  Online İş Kurmanın En İyi 5 Yolu

7. Hedeflerinizi Yeniden Değerlendirin

Dikkatli bir planlamayla bile, bir süreliğine kendi işinizi yürütmenin nasıl bir şey olduğunu bilemezsiniz. Bu nedenle, doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için hedeflerinizi aralıklarla yeniden değerlendirmek işinizin geleceği açısından mantıklıdır.

Büyük olasılıkla, hedeflerinizin zaman içinde değişeceğini keşfedeceksiniz. Örneğin, işinizin bir yönünü diğerlerinden daha çok sevdiğinizi anlayabilir ve o alana daha fazla odaklanmaya karar verebilirsiniz veya ürününüzün pazarının beklediğinizden daha zayıf olduğunu öğrenebilir ve daha fazla iş çekmek için yönünüzü biraz değiştirebilirsiniz.

Kendiniz için çalışmanın en iyi yanı, işinizin gelişecek olmasıdır. Bunu anladığınızda, gerektiğinde yol değiştirmeye ve başarılı olmaya hazır olacaksınız.

Sevdiğiniz Şeylerle Kariyer Yapın
Sevdiğiniz Şeylerle Kariyer Yapın

Temel Çıkarımlar

Önce Hobinizi Bir Ek İşe Dönüştürmeyi Düşünün: Küçükten başlamak, bu tür işlerde neyi sevip neyi sevmediğinizi öğrenmenizi sağlar.

Pazar Araştırmasına Önem Verin: Ürün ve hizmetleriniz için ne kadar ücret talep edebileceğinizi öğrenmek için yapın.

Bir İş Planı Oluşturun: Başlangıç ​​maliyetleri de dahil olmak üzere giderlerinizi hesaplayın ve potansiyel geliri tahmin edin.

İyi Bir Topluluk Üyesi Olun: Yeni alanınızdaki diğer kişilerle bir ağ oluşturmanıza yardımcı olması için sosyal medyayı kullanın ve yeni iş arkadaşlarınızdan aldığınız kadarını vermeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Oturum aç

Şifremi Unuttum?

Şifremi Unuttum?

Hesap verilerinizi girin, size şifrenizi sıfırlamanız için bir bağlantı göndereceğiz.

Şifre sıfırlama bağlantınız geçersiz veya süresi dolmuş görünüyor.

Giriş

Gizlilik Politikası

Koleksiyona ekle

Koleksiyon Yok

Burada daha önce oluşturduğunuz tüm koleksiyonları bulacaksınız.