Kariyer Fikirleri

Yaşam Tarzı Girişimcisi Nedir ve Nasıl Olunur?

Yaşam Tarzı Girişimcisinin Tanımı ve Örnekleri

Bir yaşam tarzı girişimcisi, işlerini arzu ettikleri yaşam tarzını desteklemek için özelleştiren kişidir. Bir yaşam tarzı girişimcisini diğer girişimcilik tarzlarından ayıran şeyler hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yaşam Tarzı Girişimcisi Nedir?

Bir yaşam tarzı girişimcisi, zevk almak istediği yaşam tarzına karar verir ve ardından işini onu destekleyen bir şekilde inşa eder. Bu, diğer girişimcilerin çalışma şeklinden farklıdır, bu da işi öncelik sırasına koymak ve daha sonra onu barındırmak için yaşam tarzlarını tasarlamaktır.

Yaşam Tarzı Girişimcisi Nedir ve Nasıl Olunur
Yaşam Tarzı Girişimcisi Nedir ve Nasıl Olunur

Yaşam tarzı girişimcileri, tutkularının yanı sıra özgürlüğe (belirli birkaç saat çalışmak veya uygun gördükleri şekilde seyahat etmek gibi) de büyük önem verirler. Sadece belirli bir gelir elde edecek kadar çalışmak isteyebilirler, bu da yaşam tarzlarını destekler. Bu nedenle diğer girişimcilere göre büyümeye daha az odaklanmış olabilirler.

Alternatif isimler: Yaşam tarzı işi, dijital göçebe

Yaşam Tarzı Girişimcisi Nasıl Çalışır?

Geleneksel olarak, insanlar bir kariyer bulur ve sonra hayatlarını bunun etrafında kurarlar. Yaşam tarzı girişimcisi tam tersini yapar: kariyerlerini yaşamları etrafında kurarlar. İşletmeleri para kazanıyor, ancak bu para tutkularını, hobilerini, ilgi alanlarını ve hedeflerini desteklemek için kullanılıyor.

Ev işletmeleri uzun süredir var olmasına rağmen, internet insanların seyahat ederken bile dünyanın herhangi bir yerinden dünya çapında bir iş kurmalarına ve yürütmelerine olanak tanır. Bulut bilişim, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar, yaşam tarzı girişimcisinin bu yolda çalışmasına yardımcı olur.

Benzer:  İçerik Oluşturup Hızlıca Para Kazanmaya Başlayın

Örneğin, ”The Suitcase Entrepreneur”un yazarı Natalie Sisson, seyahat aşkını destekleyen bir iş yarattı. Seyahat ve özgürlük dolu bir hayat yaşamak isteyen diğer girişimcilere koçluk ve bilgi ürünleri sunmaktadır. Telefonuyla ve dizüstü bilgisayarıyla iş yapar, özgürce seyahat etmesine ve hoşlandığı bir yaşam tarzını sürdürmesine izin verir.

Benzer şekilde, yaşam tarzı girişimcisi Tim Ferriss, girişimcilik ve hakkında kitaplar satıyor ve podcastler kaydediyor. Okuyuculara iş yerine yaşam tarzını vurgulayan bir kariyeri nasıl inşa edeceklerini öğreten The 4 – Hour Workweek adlı kitabıyla tanınıyor. İşletmesi gelir hedeflerini destekler ve yaşam tarzı işletme ürünlerini bilgilendirir.

Yaşam Tarzı Girişimcisi Nasıl Olunur?

Yaşam tarzı girişimcisi olmak için, başarınız için bir yol haritası hazırlamanız gerekir. Aşağıdaki adımlar size nasıl yapıldığını gösterecektir.

İstediğiniz Yaşam Tarzına Karar Verin

Öncelikle işinizi tasarlamak istediğiniz yaşam tarzına karar vermelisiniz. Kendinize şu soruları sorun:

  • Hayatınızda neler olsun istersiniz?
  • Tutkularınız ve hedefleriniz nelerdir?
  • Seyahat ederken yaşamak ve çalışmak istiyor musunuz?
  • Daha büyük bir görevi destekleyecek kadar para kazanmak istiyor musun?

Önemli: Yaşam tarzı girişimciliğinin seyahat içermesi gerekmez. Çocuklarınızı yetiştirmenize, hasta olan sevdiklerinize bakmanıza veya bir hobi veya gönüllü iş için zaman harcayabilirsiniz ama her şey, hangi hayatı yaşamak istediğinize karar vermek ve ardından onun etrafında bir kariyer inşa etmek ile başlar.

Yaşam Tarzı Girişimcisi Olmak
Yaşam Tarzı Girişimcisi Olmak

Tutkularınızı Belirleyin

En büyük tutkunuz nedir? Bazı durumlarda, tutkunuzu ve işinizi birleştirebilirsiniz. Örneğin, yiyecek ve seyahat etmeyi seviyorsanız, bir seyahat yiyecekleri blogu aracılığıyla bir yaşam tarzı işletmesi kurabilirsiniz.

Benzer:  Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimciler İçin Hızlı 7 Adım

Tutkularınızla Uyumlu Fikirler İçin Beyin Fırtınası Yapın

Aslında para kazanmanın üç yolu vardır: becerilerinizi satmak, fiziksel ürünler satmak veya bilgi satmak.

Tutku listenizi kullanarak, onlardan para kazanmayı içeren üretin. Örneğin, bahçeciliği seviyorsanız, para kazanmak için bazı fikirler arasında bir peyzaj işi (satış becerileri), bahçe araçları (fiziksel ürünler) satmak veya bahçecilikle ilgili bir kurs satmak (bilgi) olabilir.

Fikirlerinizi Araştırın

En iyi fikirlerinizden birkaçını seçin ve istediğiniz hayatı yaratmanıza yardımcı olup olamayacaklarını araştırın. Size ilk adımda ana hatlarıyla belirtilen yaşam tarzı hedefinizi takip etme özgürlüğü sağlamazlarsa, o zaman istediğiniz değildirler.

Taşınabilirlik (seyahat etmek istiyorsanız), esneklik ve gelir potansiyeli göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca fikirleriniz için bir pazar olup olmadığını belirlemeniz gerekir.

Bir İş Planı Geliştirin

Yaşam tarzınızı hayata geçirmede nelerin rol oynadığının bir listesini yapın. Temel öğeler, bir web sitesi ve e-posta listesi hizmeti içerir. Ancak aynı zamanda ne sunduğunuzu ve nasıl sunacağınızı da düşünmeniz gerekir. Bu adımda, başlamak için yapmanız gereken tüm yapılacakları ve ekipmanları listelemeniz gerekir.

Ardından, yaşam tarzı iş planınızı yazın. Bu, ürün ve hizmet fikriniz, finansallarınız, pazarlama vb. gibi geleneksel bir iş planına giren tüm ayrıntıları içermelidir. Bununla birlikte, istediğiniz yaşamı destekleyeceğinden emin olmak için özel dikkat göstermelisiniz.

Evrak İşlerini Halledin

İşletme yapınızı oluşturmak ve yasal olarak işletmenizi oluşturmak için gerekli tüm izin ve lisansları alın. Seyahat eden bir yaşam tarzı girişimcisi olmayı planlıyorsanız, yine de eviniz diyebileceğiniz bir yer seçmeniz gerekir. Yılın büyük bir bölümünde orada yaşamıyor olsanız bile, tüm iş belgelerinizde listelenecek bir ikamet yerine ihtiyacınız vardır.

Benzer:  İnternette En Çok Satılan Ürünler

Fiyatlandırma ve Pazarlamanın Geliştirilmesi

Ürünleriniz veya hizmetiniz için fiyatlandırma ayarlayın. Yaşam tarzı hedefinizi finanse etmek için yeterince para aldığınızdan emin olun, ancak bu işteki ederinizi ödemeye istekli bir pazarınız olmayacak kadar değil.

Ayrıca web sitenizi oluşturmanız ve pazarlama hunisine e-posta göndermeniz gerekir. Burası esasen sizin iş merkeziniz; kendinizi, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi satacağınız yerdir.

İdeal müşterinizi tanımlamanız, onlara ulaşmak için en iyi yeri bulmanız ve işinizi önlerine koymak için malzemeler ve sistemler oluşturmanız gerekir. E-posta, sosyal medya, blog oluşturma, podcast'lerdeki röportajlar ve videolar, işiniz hakkındaki haberleri yaymanın harika yollarıdır.

Otomatikleştirin, Sistemleştirin ve Mümkün Olduğunda Dış Kaynak Kullanın

Otomasyon, bir satıştan sonra dijital ürün teslimatı veya sosyal medya planlama araçları gibi şeyleri içerebilir.

Sistemler, işinizi sorunsuz bir şekilde yürüten süreçlerdir. Olası satış yaratma sistemlerini, satış hunilerini ve satış süreçlerini içerebilirler.

Müşteri desteği, sosyal medya yönetimi, halkla ilişkiler, pazarlama ve defter tutma gibi işinizin günlük yönlerinin çoğunu yönetmek için bir (veya birkaç) sanal asistan kiralayabilirsiniz. Başkasına ne kadar çok iş devredebilirseniz, yaşam tarzı hedeflerinize o kadar çok zaman ayırabilirsiniz.

Önemli Çıkarımlar

  • Yaşam tarzı girişimcisi, yaşam tarzı hedeflerini desteklemek için işlerini özelleştiren kişidir.
  • Yaşam tarzı girişimcileri tipik olarak iş büyümesi yerine özgürlüğe öncelik verir.
  • Diğer girişimciler gibi, yaşam tarzı girişimcilerinin de bir iş planı ve iş hedefleri olmalıdır; ancak, bu hedefler daha büyük yaşam tarzı hedeflerine hizmet eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Oturum aç

Şifremi Unuttum?

Şifremi Unuttum?

Hesap verilerinizi girin, size şifrenizi sıfırlamanız için bir bağlantı göndereceğiz.

Şifre sıfırlama bağlantınız geçersiz veya süresi dolmuş görünüyor.

Giriş

Gizlilik Politikası

Koleksiyona ekle

Koleksiyon Yok

Burada daha önce oluşturduğunuz tüm koleksiyonları bulacaksınız.