Teknoloji

Adını Dahi Duymadığınız En İyi Mobil İşletim Sistemleri

En iyi , Açık kaynak işletim sistemlerinin mobil cihaz dünyasına hakim olduğunu söylemek abartı olmaz. Sonuçta Android hala açık kaynaklı bir proje. Ancak, tüketici cihazlarında Android ile birlikte gelen özel mülk yazılım paketi nedeniyle, birçok kişi bunu açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak görmüyor.

En iyi mobil işletim sistemleri.

1. Plasma Mobile

Birkaç yıl önce, KDE kendi açık kaynak mobil işletim sistemi Plasma Mobile'i duyurdu . Plasma Mobile, masaüstü Plasma kullanıcı arayüzünün mobil versiyonudur ve KDE kullanıcıları için KDE mobil işletim sistemini kullanımı sağlamayı amaçlamaktadır. İşletim sistemi geliştirme aşamasındadır ve LG Nexus 5 gibi birkaç cihazda test edilmiştir.

Benzer:  En İyi Antivirüs Programları

2. PostmarketOS

PosmarketOS geliştiricilerinin yazdığı kısa tanıtım.

Yeni telefonlar satın aldıktan kısa bir süre sonra güncelleme alamamaktan bıktık. Android ve iOS'a derinlemesine entegre edilmiş duvarlı bahçelerden bıktım. Bu nedenle, geleneksel Linux dağıtımlarından sonra modellenen, sürdürülebilir, gizlilik ve güvenlik odaklı bir özgür yazılım mobil işletim sistemi geliştiriyoruz. Ayrıcalık ayrımı göz önünde bulundurularak. Cihazlarımızı fiziksel olarak kırılıncaya kadar kullanışlı ve güvenli tutalım!

3. PureOS / Librem

PureOS – saf bir Linux telefon deneyimi sunmaktadır. Android ve IOS aksine tamamen özelleştirilebilir ve hiç bir kısıtlaması olmayan açık kaynak yazılımıdır. Bir çok özelliği ile birlikte masaüstünden de kullanıma sunulmaktadır.

Benzer:  Antimalware Service Executable Kapatma Windows 10

4. UBports’tan Ubuntu Touch

İspanyol üretici BQ, Şubat 2015'te Ubuntu Touch'ı çalıştıran ilk cihazın üreticisi oldu. Bunu kısa süre sonra Çinli üretici Meizu izledi. Ancak çok geçmeden proje durdu. Ancak son zamanlarda çalışmalara yeniden devam etmeye başladılar. Ubuntu Touch tarafından desteklenen bazı cihazların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

5. LuneOS

LuneOS, Linux çekirdeğine dayalı açık kaynaklı bir mobil işletim sistemidir. Android'e zengin özelliklere sahip bir alternatif olmayabilir elbette. Son sürüm 2018'in sonunda yapıldı ve o zamandan beri projede güncelleme yapılmadı.

Benzer:  Windows 10 Arama Çubuğuna Yazı Yazamıyorum Çözümü

6. Tizen

Tizen , açık kaynaklı, Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Proje Linux Foundation tarafından desteklendiği için genellikle resmi bir olarak adlandırılır .

Linux Vakfı dışında, Tizen projesi teknoloji devleri Samsung ve Intel tarafından destekleniyor. Başlangıçta 2013'ün sonlarında piyasaya sürülen ilk Tizen telefonu Samsung Z, Güney Asya pazarında ancak Ocak 2015'te piyasaya sürüldü. Ne yazık ki Samsung Z, Hindistan pazarında fazla ilgi görmedi. Linux tabanlı olmasına rağmen, Tizen OS güvenlik sorunları ile gölgelendi .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Oturum aç

Şifremi Unuttum?

Şifremi Unuttum?

Hesap verilerinizi girin, size şifrenizi sıfırlamanız için bir bağlantı göndereceğiz.

Şifre sıfırlama bağlantınız geçersiz veya süresi dolmuş görünüyor.

Giriş

Gizlilik Politikası

Koleksiyona ekle

Koleksiyon Yok

Burada daha önce oluşturduğunuz tüm koleksiyonları bulacaksınız.